De Kamer van Koophandel constateerde in de regio Alkmaar onlangs een recordaantal inschrijvingen van beginnende ondernemers. Ook PNO Vastgoed ziet het aantal starters groeien. De vraag naar kleine bedrijfsruimtes neemt toe.

Veel beginnende ondernemers werken vanuit huis. Wanneer ze uit hun jasje groeien, gaan ze op zoek naar een eigen bedrijfsruimte. Heilooënaar Dennis Bruin van PNO Vastgoed ziet een duidelijke groei: “Wij bieden bedrijfsruimtes in alle maten. Vooral de kleinere zijn momenteel in trek. Ondernemers verwachten in deze tijd wel flexibiliteit. Geen huurcontracten waar je lang aan vast zit. Daar doen wij niet moeilijk over.”

PNO Vastgoed constateert ook dat ondernemers – terecht – kritisch en veeleisend zijn. Zij willen een representatieve locatie, voldoende parkeergelegenheid en de vrije hand om de bedrijfsruimte naar eigen smaak aan te passen. Dennis: “Bij ons staat de personal touch voorop. Zowel in het contact met onze huurders, als de personal touch die huurders aan de ruimte kunnen geven. Wij leveren een goede basis – keuken, toiletgroep, systeemplafonds, tapijt etcetera – maar bieden volop ruimte om de locatie aan te passen aan de huisstijl van de organisatie.